Sastojci: 150 g sirovih lešnika/ badema, 2 pune kašike meda, 2 kašike organskog kakao praha, prstohvat morske soli, 1/2 pomorandže (ceđene)
Priprema: Sirove lešnike rasporediti po plehu, i ubaciti u rernu zagrejanu na 200 stepeni. Peći dok opna ne dobije skroz tamnu boju (skoro crnu) ali ne dopustite da se prepeku. Meni je bilo dovoljno 10- 15 minuta. Odmah ih prebacite na kuhinjsku krpu ili ubrus i protrljajte. Ukoliko neke ne uspete da oljuštite skroz, nema veze jer se neće ni osetiti. Prohladite ih 15 minuta. Ubacite u blender i miksajte dok ne dobijete pastu.Zatim dodajte ostale sastojke i miksajte dok ne dobijete glatku smesu, ukoliko je potrebno dodajte još soka od narandže. Prebacite u teglice. Čuvam je u frižideru i traje sigurno do 7 dana.
RECEPT: Argentinska čokoladna torta 👩🏻🍳🎂
RECEPT: Saher torta 👩🏻🍳🎂
Recept: Baklava sa kokosom 👩🏻🍳
Autor: Magazin Novosti