Donosimo vam nekoliko korisnih saveta 👇

Svi su itekako svesni negativnog učinka cigarete i nikotina na organizam. Ako ste prestali pušiti ili ste strastveni pušač, najbrži način da telo očistite od nikotina je uz pomoć ovih namirnica 👇.

SPANAĆ

Folna kiselina vrlo je važna za normalan rad i razvoj tela, ali isto tako pomaže telu da se reši nikotina. Velike količine folne kiseline nalaze se u spanaću.

BROKOLI, KARFIOL, KUPUS

Povrće iz porodice kultivara veoma je zdravo. Osim što sadrži polifenole koji su se pokazali korisnima u smanjivanju raznih upala u probavnom sistemu, takođe, sadrži i antioksidanse koji čiste telo od brojnih toksina. Kuvajte ih što kraće kako biste sačuvali sve njihove blagodati.

ZELENI ČAJ I VITAMINSKA VODA

Pušenjem telo gubi potrebnu tečnost te organizam puno brže dolazi u stanje dehidracije. Ispijanje velike količine domaće vitaminske vode koju lako možete napraviti sami, te zelenog čaja prepunog antioksidanata ispirate nikotin iz tela.

ŠARGAREPA

Nikotin uništava kožu i čini je beživotnom i suvom. Želite li se rešiti ove ružne nuspojave pušenja jedite što više šargarepe. Ona sadrži velike količine vitamina A, K, C i B koji su glavni čistači tela. Šargarepu iscedite u sokovniku pomešanu s jabukom i limunom ili je naribajte u salatu.

Autor: Avaz.ba