Dva dodatna sastojka daju im poseban ukus

Makarone sa sirom su najpoznatije i najpopularnije jelo, a super je što se sprema u jednoj posudi. Orignalni recept je sa nekoliko vrsta sira, ali to možete da korigujete po želji. U ovom receptu se sprema od jedne vrste, ali se u njega dodaje i namirnica koju Srbi obožavaju, a to je slanina. Takođe, dodaje se i senf. Ova 2 sastojka daju poseban šmek i makarone će biti preukusne.

Sastojci:

300 g slanine2 kašičice senfa1 kašika majčine dušice5 čenova belog luka700 ml bujona 300 g testenine po želji 625 ml mleka 125 ml pavlake za kuvanje 50 g brašna 200 g čedar siraperšun Pročitajte još: Riba koju možete jesti u VELIKIM količinama bez griže savesti: Uvrstite je u ishranu i rezultati će vas iznenaditi

Priprema:

Slaninu iseckajte i propržite, pa dodajte sitno seckani beli luk i svežu majčinu dušicu ili peršun. Dobro promešajte i dodajte senf. Dinstajte dok se senf ne sjedini sa sastojcima, a zatim sipajte 370 ml bujona (u vreloj vodi rastvorite kocku supe). Kada krene da ključa dodajte mleko i pavlaku za kuvanje, pa promešajte. Zatim sipajte i preostali bujon (330 ml) i promešajte. Dodajte prosejano brašno i promešajte tako da ne ostanu grudvice. Kuvajte dok se sos malo ne zgusne, pa dodajte pola količine rendanog sira. Promešajte da se otopi, pa pobiberite. Pospite preostali rendani sir, ali ovaj put ne mešajte. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 8-10 minuta. Ukrasite seckanim peršunom i ostavite da odmori 10 minuta, pa služite.

Autor: Magazin Novosti