Uhapšen još jedan bivši policajac

Srbi na severu Kosova i Metohije i dalje su na barikadama.

Sedmi dan protestuju zbog hapšenja svojih sunarodnika, a sinoć je u Bošnjačkoj mahali uhapšen i Slađan Trajković, jedan od pripadnika kosovske policije koji su napustili službu.

Nastavljaju se hapšenja Srba na severu Kosova i Metohije. Slađan Trajković uhapšen je sinoć u Bošnjačkoj mahali u severnoj Kosovskoj Mitrovici. Jedan je od pripadnika kosovske policije koji su napustili službu.

Supruga uhapšenog rekla je da ga navodnoterete za ratni zločin.

Direktor Kancelarije za Kim Petar Petković rekao je novo hapšenje pokazuje daKurti nastavlja lov na Srbei da ne želi da smiri tenzije.

Vlada Srbije je donela odluku da se Kforu uputi zahtev, u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN, zapovratak srpske vojske i policije na KiM. Predsednik Aleksandar Vučić je rekao i da Kfor neće prihvatiti zahtev Srbije.

Građani su i dalje na barikadamau nastojanju da, kako kažu skrenu pažnju na svoje probleme koji traju mesecima, a eskalirali su u novu fazu krize hapšenjem Miljana Adžića i Dejana Pantića.

Njih u Prištini optužuju za napad na službeno lice i navodno organizovanje terorističkih napada na policiju.

Njihovo oslobađanje je jedan od zahteva okupljenih na barikadama kao i povlačenje specijalne policije sa severa Kosova.

S ozborim da su stavovi Srba na severu suprotni stavovima vlasti u Prištini, čekaju političko rešenje i rezultate aktivnosti međunarodnih diplomata.

Sa druge strane u Prištini kažu da je situacija na severu KiM izazov.

Autor: Tanjug / redportal.rs

#Kosovo