Vlada treba da bude formirana na bazi rezultata izbora

U Crnoj Gori se očekuje da predsednik Milo Đukanović potpiše izmenjeni Zakon o predsedniku, a nakon što on bude objavljen u Službenom listu i imenuje mandatara za sastav nove vlade, kandidata stare-nove parlamentarne većine Miodraga Lekića.

Lekić, koji je predsednik Demosa i poslanik u parlamentu, saopštio je da se u okviru skupštinske većine vode intenzivni razgovori o novoj vladi.

- Tražimo da predsednik ponovi konsultacije i odredi mandatara, a očekujem da će Đukanović to i uraditi. Ovo bi bila prva vlada nakon demokratskih promena sa punim legitimitetom - rekao je Lekić za podgoričku Novu M.

On je naglasio da su nakon 2 godine došli do poverenja između partija pobedničke većine.

- Ne očekujem probleme oko formiranja vlade i podele resora, jer je nakon 2 godine lutanja parlamentarna većina izvukla pouke. Vlada treba da bude formirana na bazi rezultata izbora i to će svi poštovati - kazao je Lekić.

On smatra da će međunarodna zajednica poštovati volju građana kao vrhovni kriterijum baš kao što se dešava u njihovim državama – da većina koja dobije podršku građana i formira vladu.

Lekić je rekao i da očekuje da će aktuelna vlada, u ovom trenutku donese odluku o ulasku Crne Gore u Otvoreni Balkan.

Autor: Tanjug

#Crna Gora

#Vlada