On je takođe rekao da "sada nema potrebe za masovnim napadima na Ukrajinu"

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da će se delimična mobilizacija u zemlji okončati za dve nedelje, prenosi Skak njuz. Govoreći na konferenciji za novinare u glavnom gradu Kazahstana Astani, on je takođe rekao da nema planova za dalju vojnu mobilizaciju u Rusiji.

U septembru je ministar odbrane Sergej Šojgu rekao da će Rusija regrutovati 300.000 rezervista da podrže svoju vojnu kampanju nakon što je Putin naredio delimičnu mobilizaciju. Ruski predsednik je na današnjoj konferenciji za novinare rekao da je naredio delimičnu mobilizaciju jer je "nemoguće držati front koristeći samo ugovorne trupe".

On je takođe rekao da "sada nema potrebe za masovnim napadima na Ukrajinu" nakon što su ruske snage napale gradove širom zemlje. Napadi su bili odgovor na eksploziju koja je oštetila most koji povezuje Krim i Rusiju. Moskva za eksploziju krivi Ukrajinu.

Ruski predsednik je rekao i da je ono što se dešava tokom rata "neprijatno", ali "radimo ono što je ispravno". On je dodao da „nije zadatak da se uništi Ukrajina".

Autor: redportal.rs