Aleksandar Kudrjavcev je takođe rekao da greh utiče na ljudski genom 👇

Ministarstvo prosvete i nauke Rusije nedavno je otpustilo direktora prestižnog Instituta za opštu genetiku Ruske akademije nauka, navodno zbog kontroverznih primedbi sa naukom.

Genetičar Aleksandar Kudrjavcev imenovan je za direktora Opšte genetike Ruske akademije nauka u junu 2021. i trebalo je da obavlja svoj mandat do 2027. godine, ali je prošlog meseca rusko Ministarstvo prosvete i nauke objavilo da je Kudrjavcev razrešen dužnosti. i zamenjen. Njegovo otpuštanje je odmah povezano sa nizom kontroverznih izjava datih u martu prošle godine, tokom 3. međunarodne naučno-teološke konferencije Bog – Čovek – Svet. Ruski naučnik je tvrdio da su ljudi pre biblijskog potopa živeli i do 900 godina, ali da se njihov životni vek od tada skratio zbog prvobitnog, praroditeljskog i ličnog greha.

Govoreći tokom gore pomenute konferencije, Aleksandar Kudrjavcev je takođe rekao da greh utiče na ljudski genom, čineći ga podložnijim negativnim zdravstvenim ishodima. Genetičar je dodao da iako će naučnici ateisti okriviti genetsko propadanje faktore poput radijacije ili zagađenja, on veruje da je to uzrokovano grehom.

- Ovo su vrste mutacija koje genetski lekari pronalaze svaki dan kada rade sa pacijentima. Naučnici ateisti će vam reći da je u stvari radijacija, zagađenje, sve su to mutageni efekti. Ipak, moje lično uverenje je da je takvo uništenje pokrenuto prvobitnim grehom, pogoršano grehom predaka, ali i ličnim grehom - rekao je Kudrjavcev.

Kontroverzni naučnik je takođe upozorio svoju publiku da ne greši, jer to može uticati i na njihovo potomstvo do sedam generacija.

- Želeo sam da istaknem štetan uticaj takozvanih loših navika – onoga što teolozi nazivaju grehom- One takođe utiču na genom. Ako se mutacija dogodi u vašem telu, u vašim polnim ćelijama, ona će se preneti na vaše potomstvo i ništa se ne može učiniti povodom toga. Zaključak je jednostavan: ako želiš da imaš zdravo potomstvo, ne razvijaj loše navike, ne upadaj u greh - rekao je on.

Kudravcevu poziciju direktora prestižnog instituta za genetiku osporavaju mnogi u ruskoj naučnoj zajednici već skoro godinu dana, a mnogi ga nazivaju nespojivim sa njegovom pozicijom.

- Nema naučne strane izjava Aleksandra Kudrjavceva. Postoji jednostavno čitanje Biblije jer je tamo sve napisano. Svi vernici znaju da je Gospod stvorio Zemlju za sedam dana, a to je bilo pre oko 6000 godina- Ali nauka je napravila veliki napredak od biblijskih vremena i zna koliko godina je Zemlja postojala kada se čovek pojavio kao vrsta i tako dalje. I to je apsolutno nespojivo sa mitološkim pričama Biblije. Da, sada je običaj da se sa crkvom ponaša učtivo, ali kakve veze ima nauka s tim - rekao je Evgenij Aleksandrov šef ruske Komisije za borbu protiv pseudonauke.

Zbog odbijanja njegovih neuobičajenih izjava, Aleksandar Kudrjavcev je bio primoran da da izjavu u kojoj je pojašnjavao da su primedbe iznete tokom konferencije Bog – Čovek – Svet odražavale samo njegova lična uverenja i ne bi trebalo da se povezuju sa institutom za genetiku na čijem je čelu. Međutim, to nije bilo dovoljno dobro za mnoge njegove kritičare.

Ruska vlada nije precizirala razlog smene Kudrjavceva, ali Fjodor Lukjanov, šef ruske crkvene komisije za porodična pitanja, kaže da njegovo razrešenje zbog verskih uverenja i izjava u skladu sa tim uverenjima krši etiku naučne zajednice.

IZVOR: YT / ЛенТВ24

Autor: redportal.rs