Optužili glavnu nemačku avio-kompaniju Lufthanzu da želi da izbaci konkurenciju sa glavnih nemačkih aerodroma, poput Frankfurta, Minhena i sada Berlina

Nakon Izidžeta niskotarifna avio-kompanija Rajaner drastično smanjuje broj letova sa novog aerodroma Berlin-Brandenburg zbog prevelikih poreza.

- Premeštamo naše kapacitete iz Berlina na druge, mnogo pristupačnije aerodrome u Nemačkoj - rekao je izvršni direktor Rajanera Majkl O'Liri.

Rajaner je pre toga iz istih razloga smanjio broj letova sa najvećeg nemačkog aerodroma u Frankfurtu. O'Liri je optužio glavnu nemačku avio-kompaniju Lufthanzu da želi da izbaci konkurenciju sa glavnih nemačkih aerodroma, poput Frankfurta, Minhena i sada Berlina.

- Ovi aerodromi sprečavaju tržišnu konkurenciju podizanjem taksi - rekao je O’Liri. Istovremeno je optužio Lufthanzu da je "zavisna od subvencija".

Britanska niskotarifna kompanija Izidžet je početkom godine značajno smanjila svoje prisustvo na novom aerodromu u Berlinu i preselila svoje kapacitete na druge aerodrome u Nemačkoj.

Berlinski aerodrom je, pak, saopštio da trenutno, zbog ogromnih državnih subvencija koje dobija zbog finansijskih poteškoća, ne može da smanji takse.

Autor: redportal.rs