Srpski član Predsedništva BiH je na konefenciji za novinare istakao da su odnosi Srpske i Srbije puni razumevanja i dobri

Srpski član Predsedništva BiH je na konefenciji za novinare istakao da su odnosi Srpske i Srbije puni razumevanja i dobri, navodeći da ima više dogovorenih projekata, a da neke od njih, poput izgradnje hidroelekrtane Buk Bjela ili gasovoda prema Banjaluci, BiH, kako je rekao, pokušava da ospori.

Srpski član Predsedništva BiH i kandidat za predsednika Republike Srpske, Milorad Dodik, izjavio je danas da je dobio predsedničke izbore na bazi prebrojanih 98 odsto glasova i da u odnosu na drugoplasiranog ima 29.000 glasova više.

Dodik je na konferenciji za novinare u Beogradu ocenio da je reč o nedostižnoj razlici, imajući u vidu da treba da se prebroji još oko 12.000 glasova.

Milorad Dodik izjavio je danas da su njegovi odnosi sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem dobri, te da angažman pojedinih članova SNS na strani opozicionih kandidata u RS ne predstavlja zvaničnu politiku naprednjaka.

- Moja porodica nema nikakve sukobe ni sa Vučićem ni sa Srbijom. Moja porodica veoma ceni Vučića i ono što on čini za Srbiju i njenu stabilizaciju i za podršku koju daje RS i to će tako ostati - rekao je Dodik odgovarajući na novinarska pitanja o odnosima sa predsednikom Srbije.

Autor: Tanjug AP

#Izbori

#Milorad Dodik

#Republika Srpska