On je istakao da su pod njihovim zajedničkim vođstvom kinesko-srpski odnosi doživeli iskorak napred.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas čestitku predsednika Narodne Republike Kine Si Đinpinga povodom Dana državnosti, u kojoj navodi da ekonomski razvoj Srbije beleži izvanredne rezultate, da se Srbija zalaže za nezavisnost, i da se njen međunarodni položaj i uticaj stalno unapređuju poručujući da se Kina raduje ovakvim uspesima.

- Pod Vašim rukovodstvom, ekonomski razvoj i društvena izgradnja u Srbiji beleže izvanredne rezultate, a životni standard građana se neprekidno poboljšava. Srbija se zalaže za nezavisnost, a njen međunarodni položaj i uticaj se stalno unapređuju. Kao dobar prijatelj Srbije, Kina se raduje ovakvim uspesima - istakao je predsednik Kine, navodi se u saopštenju pres službe predsednika Srbije.

On je istakao da su pod njihovim zajedničkim vođstvom, poslednjih godina kinesko-srpski odnosi doživeli iskorak napred.

Foto: Beta AP

- Naše dve zemlje imaju čvrsto političko međusobno poverenje i uzajamno se podržavaju u vitalnim interesima, a dubina i širina praktične saradnje se kontinuirano povećavaju, kvalitet i efikasnost se stalno unapređuju, dajući pozitivan doprinos razvoju obe strane, kvalitetnoj zajedničkoj izgradnji 'Pojasa i puta' i izgradnji zajednice sa zajedničkom budućnošću za čovečanstvo - istakao je Si Đinping u čestitki.

On je naveo i da pridaje veliki značaj razvoju odnosa Kine i Srbije.

- Spreman sam da sa Vama ulažem zajedničke napore kako bismo intenzivirali razmene naše dve zemlje na svim nivoima, produbljivali sveobuhvatnu saradnju i unapredili kinesko-srpsko sveobuhvatno strateško partnerstvo na još viši nivo. Vašoj zemlji želim prosperitet, a narodu sreću i blagostanje - navodi se u čestitki predsednika Si Đinpinga.

Autor: Novosti.rs