Naša doktorka Valentina Opančina je u okviru međunarodne saradnje sa kolegama iz Italije publikovala naučni rad u prestižnom časopisu Radiology. Ovaj časopis je 1. rangiran na svetu u naučnoj oblasti Radiologija i medicinski imidžing 💪🏻

Naša doktorka Valentina Opančina je u okviru međunarodne saradnje sa kolegama iz Italije publikovala naučni rad u prestižnom časopisu Radiology. Ovaj časopis je 1. rangiran na svetu u naučnoj oblasti Radiologija i medicinski imidžing, sa Impact Factorom 29.146, što je značajno više od drugih uticajnih časopisa u ovoj i drugim naučnim oblastima, čiji impact factor ide obično između 3 i 5 i smatra se visokim. Ovo je izuzetan rezultat za Fakultet medicinskih nauka i naš Univerzitet u Kragujevcu koji ovakvim uspehom dr Valentine kao njihovog mladog kadra dodatno proširuju svoje domete na svetskom nivou.

View this post on Instagram

A post shared by Valentina Opancina, MD, PhD (@dr_valentina_opancina)

Dr Valentina kaže da je tema rada izuzetno važna i od kliničkog značaja za pacijente sa patologijom lumbalne kičme ali će zbog pravila časopisa, sama tema biti objavljena nakon četiri meseca, kako bi lekari širom sveta imali priliku u međuvremenu da diskutuju o radu i mogućim dijagnozama za ovaj slučaj.

Podsetimo, asist. dr Valentina je radiolog, na subspecijalizaciji iz neuroradiologije, doktor nauka, apsolvent prava, nosilac brojnih domaćih i svetskih nagrada. Zahvaljujući nagradi Evropske škole radiologije i Evropskog uduruženja neuroradiologa, kao jedan od 5 najboljih mladih radiologa u Evropi, trenutno se nalazi na kliničkom usavršavanju u Napulju, u okviru svoje subspecijalizacije.

Sažetak rada je dostupan na linkovima:

https://www.researchgate.net/publication/364085297_Case_310

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/36154283/

Podaci časopisa Radiology:

https://pubs.rsna.org/page/radiology/about

Autor: iKragujevac