Tuzla na 1. mestu

Većina evropskih zemalja maksimalno iskorišćava trend rada na daljinu nudeći dobre uslove digitalnim nomadima. Italija, Portugal, Hrvatska i Grčka već su pokrenuli vizne programe kako bi privukli radnike, a šta je sa Srbijom? Koji grad nudi najbolje uslove radnicima na daljinu? 🤔

Kompanija Brother UK je napravila istraživanje koje treba da odgovori na pitanje koje su najjeftinije destinacije za digitalne nomade u Evropi.

Niš se nalazi na 9. mestu po pristupačnosti i po uslovima koje obezbeđuje takvim radnicima. 🧐

Analizirani su faktori kao što su brzina interneta, cene iznajmljivanja stana, električna energija, bezbednost mesta, kao i ostali uslovi. Svaka destinacija je mogla da osvoji ukupno 100 bodova.

Najpovoljniji grad u Evropi za takvu vrstu posla je Tuzla. Iznajmljivanje jednosobnog stana u centru grada košta samo oko 200 evra mesečno, a prosečan obrok u restoranu košta nešto više od 4 evra. 😊

Srbija je sve češće na samom vrhu liste destinacija koju biraju digitalni nomadi. Ona ne samo da nudi odlične uslove za rad na daljinu već pruža i umetničko okruženje, veličanstvenu prirodu i pristupačne vrhunske domaće proizvode.

Med, rakija, domaći sir, brz internet i relativno pristojni troškovi života pozivaju putnike da dođu i dožive tradicionalno gostoprimstvo, prenosi b92.net.

📌 Najjeftiniji gradovi za digitalne nomade su:

◾ Tuzla, Bosna i Hercegovina

Oradea, Rumunija

Krajova, Rumunija

Plovdiv, Bugarska

Jaši, Rumunija

Temišvar, Rumunija

Sibinj, Rumunija

Skoplje, Severna Makedonija

Niš, Srbija

Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Autor: b92.net