Mrkela: Želimo da na svakoj poziciji imamo kvalitetno rešenje

Fudbalski reprezentativac Malija Kalifa Kulibali potpisao je ugovor do kraja sezone sa Crvenom zvezdom, saopštio je danas beogradski klub.

U saopštenju se navodi da u ugovoru postoji klauzula o produžetku ugovora na još jednu sezonu.

Reprezentativac Malija će u Crvenoj zvezdi nositi dres sa brojem 70, a u beogradskom klubu trebalo bi da zameni Milana Pavkova, koji je nastavio karijeru u Saudijskoj Arabiji.

- Drago mi je što sam ovde. Zvezda i Beograd su veoma interesantni za mene. Poznajem Bukarija, igrali smo zajedno prošle sezone, i zadovoljstvo mi je što ću nastupati za klub sa takvom tradicijom i istorijom. Biće mi zadovoljstvo da doprinesem Zvezdi ove sezone, a cilj nam je da osvojimo prvenstvo i stignemo što dalje u Ligi Evrope - rekao je Kulibali za zvanični sajt Crvene zvezde.

On je priznao da je pratio igre Crvene zvezde.

- Gledao sam Zvezdu pre dolaska, izuzetno zanimljiva ekipa. Pratio sam klub i na instagramu, tako da sam dobro upoznat sa svim dešavanjima. Pričao sam i sa Osmanom Bukarijem, kao što rekoh, imao je samo najlepše reči o klubu i doprineo mojoj odluci da dođem u Zvezdu. Znam i da su ljudi izuzetno vezani za Zvezdu, te da klub ima ogromnu armiju navijača. Zaista, samo najlepše reči sam čuo o klubu i jedva čekam da uložim svoj maksimum kako bi ostvarili ciljeve - dodao je on.

Kulibali je zahvalio navijačima Crvene zvezde na podršci.

- Hvala navijačima na rečima podrške na instagramu. Daću svoj maksimum da ostvarimo što više pobeda i da se radujemo novim uspesima - rekao je Kulibali.

Kulibaliju je na dolasku čestitao i predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović.

Foto: FK Crvena zvezda

- I u ovoj sezoni je najznačajnije osvajanje šampionske titule. To nam je cilj i mislim da imamo sve preduslove kako bismo ga ostvarili. Jačanjem na poziciji napadača, samo radimo na tome da odgovorimo zahtevima koji nas čekaju. Sportski sektor je procenio i verujemo da će igrač ovih kvaliteta biti doprinos Zvezdinoj igri kojoj težimo. Čekaju nas velike utakmice, u Zvezdi je svaka takva - rekao je Mijailović.

Sportski direktor Crvene zvezda Mitar Mrkela rekao je da je Kulibali igrač odličnih atletskih sposobnosti.

- Visok je, izuzetno snalažljiv u protivničkom šesnaestercu. Igra glavom, sa obe noge, i verujem da će biti značajno pojačanje - rekao je Mrkela.

Fudbaleri Crvene zvezde će u narednom periodu odigrati veliki broj utakmica.

- Odluke donosimo u odnosu na zahteve koje postavljamo pred nas, a oni su uvek najviši i želimo da na svakoj poziciji imamo kvalitetno rešenje i igrače različitih karakteristika kako bi svakom protivniku mogli na više načina da pokažemo ko smo. U naredna dva i po meseca, igraćemo 18 utakmica u prvenstvu, kupu i Evropi. To je teško da se podnese i zbog toga ćemo teret morati da ravnopravno podelimo na sve igrače i u sklopu toga želimo dobro rešenje na poziciji napadača. Zahtevi Zvezde su veliki, a ja verujem da Kulibali ima dovoljno iskustva, jer je igrao na visokom nivou. Igrao je utakmice Lige Evrope i siguran sam da je tim iskustvom doprineti i biti značajno pojačanje koje može da izdrži sve, pa i pritisak - rekao je Mrkela.

Kulibali (31) je prethodnih pet godina igrao za Nant, a pre toga je nastupao za Gent, Šarlroa, drugi tim Pari Sen Žermena i Real Bamako. On je prošle sezone odigrao 31 meč za Nant i postigao je pet golova.

Za reprezentaciju Malija nastupio je na 30 utakmica i šest puta se upisao u strelce.

Autor: Tanjug / redportal.rs

#crvena zvezda