Treneri večitih su se nadali da će izvesti najjače timove u najvažnijoj utakmici u sezoni, međutim moraće da pronađu alternativne opcije 👇

U subotu 9. marta igra se 172. večiti derbi između naših najvećih klubova na stadionu Rajko Mitić. Partizan je trenutno lider sa bodom više od Crvene zvezde.

Na stadionu je ostalo još nekoliko stotina karata u prodaju, te se očekuje da stadion bude maksimalno popunjen.

Ipak, navijači neće moći da uživaju gledajući najjače ekipe sa obe strane, jer pojedine igrače večitih rivala muče povrede.

Kod Crvene zvezde verovatno najbitniji meč u sezoni sigurno propušta Vladimir Lučić. Naime, njemu je konstatovana povreda ligamenata kolena, te se očekuje da uskoro završi na operacionom stolu, a sama povreda odvojiće ga od terena do kraja sezone. Pored njega, od prethodne utakmice sa TSC povrede muče i kapitena Aleksandra Dragovića i Uroša Spajića. U petak će se definitivno znati da li su spremni za subotnji meč.

Foto: FK Crvena zvezda

Ni kod Igora Duljaja nije drugačija situacija. Može se reći da je u ovom trenutku i gore prošao Partizan. Kapiten crno-belih Svetozar Marković propustiće predstojeći derbi! Njemu je magnetna rezonanca pokazala da je povreda ozbiljnije prirode, te i njega čeka pauza u naredom periodu. Time će defanzivni blok crno-belih, koji je uspešno igrao tokom jeseni biti potpuno razbijen. Mihajlo Ilić je već u Bolonji, Marković je povređen, pa treneru Igoru Duljaju kao opcije na štoperskoj poziciji ostaje zimsko pojačanje u vidu Bojana Kovačevića, kao i Siniša Seničanin.

Foto: Printscreen YouTube/FKPartizanBeograd

Autor: Redportal.rs