Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da je kolektivni Zapad sam upao u zamku, jer nije na vreme predvideo trendove slabljenja svoje globalne dominacije.

Putin je dodao da se to dogodilo jer Zapad nije bio u stanju da analizira razvoj situacije u svetu i predvidi slabljenje svog uticaja.

Govoreći u sedištu Spoljne obaveštajne službe Ruske Federacije, povodom stogodišnjice ruske obaveštajne službe, Vladimir Putin je istakao da je njen prioritet strateško predviđanje razvoja međunarodnih procesa, prenosi RIA Novosti.

Ruski lider je danas u sedištu Ruske spoljnoobaveštajne službe (SVR) prisustvovao obeležavanju stogodišnjice ruske tajne obaveštajne službe i tom prilikom istakao da je prioritet službe strateška prognoza razvoja međunarodnih procesa, preneo je Sputnjik.

On je ocenio da je u svetu mnogo istomišljenika koji žele da idu svojim putem, samo se boje da dignu glavu i pričaju o tome naglas.

- Zapad pokušava da ignoriše realnost koja mu ne odgovara, kao i formiranje multipolarnog svetskog poretka. Neusmnjivo je da ne može potpuno da ignoriše te objektivne tendencije. Ali u praksi je njegova politika rukovođena jednim ciljem - svim sredstvima sačuvati sopstvenu dominaciju - rekao je Putin.

Autor: Novosti.rs

#Ukrajina

#Vladimir Putin

#rusija