Istragom je obuhvaćeno više od 20 osoba s područja Vodnjanštine.

USKOK u suradnji s PNOUSKOK-om i više krimininalističkih timova istarske policije od ranog jutra sprovodi pretrese na više lokacija duž južne Istre u akciji kodnog naziva Dorina.

Neslužbeno se saznaje da se radi o radnjama u području prostornog planiranja i bespravne gradnje. Pretresi se događaju u prostorijama u vlasništvu više osoba koje se dovode u vezu sa zlopotrebom službenog položaja i ovlašćenja ili posticanja na zlopotrebu službenog položaja. Istragom je obuhvaćeno više od 20 osoba s područja Vodnjanštine.

Akcija policije na Vodnjanštini obuhvaća tri nivoa osumnjičenika. Na jednoj su vlasnici zemljišta koji su u poslednjih nešto manje od 10 godina legalizovali svoje građevine, na drugoj su posrednici, uglavnom geodeti i projektanti, a na trećoj zaposlenici Grada Vodnjana koji su te predmete vodili, piše Glas Istre i dodaje da su među vlasnicima objekata i pojedini slovenski državljani koji su također obuhvaćeni istragom jer su legalizirali objekte na području Peroja. Neki od njih su rano jutros pozvani od strane istražnih organa da hitno dođu Hrvatsku. Zbog istrage biće upućeni u Rijeku na ispitivanje.

Prvi privedeni u policijskoj akciji kodnog imena Dorina nekadašnji je načelnik Kancelarije državne uprave Istarske županije Mladen Kancelar. U njegovu su kuću u zaseoku Frkeči kraj Barbana rano jutros ušli radnici policije i PNUSKOK-a. Kancelar je s policajcima razgovarao na terasi pred kućom, a nakon dva sata pretresa tokom kojeg su mu pregledani kuća i auto odveden je u policijskom automobilu.

pročitajte još

OHI se povredio! 🤕

Autor: Večernji.hr

#Hrvatska

#Zloupotreba

#hapšenje