Gelder je čestitala Vučiću pobedu ostvarenu na nedavno održanim izborima.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa delegacijom Svetske banke koju je predvodila regionalna direktorka za Zapadni Balkan, Evropu i Centralnu Aziju Linda Van Gelder koja je pohvalila značajan oporavak Srbije nakon krize izazvane pandemijom i istakla da zemlja beleži visoku stopu rasta bruto društvenog proizvoda od 7,5% u 2021. godini.

Vučić je izrazio zadovoljstvo saradnjom sa predstavnicima Svetske banke i njihovim doprinosom razvoju srpske ekonomije, istakavši da su pozitivne ocene najkredibilnijih svetskih finansijskih institucija najbolji pokazatelj napretka, koji je Srbija ostvarila u oblasti ekonomije, saopštila je pres služba predsednika.

Na sastanku se razgovaralo o okvirima državne saradnje sa Svetskom bankom u narednih 5 godina, zajmu za projekat razvoja lokalne infrastrukture i institucionalnog razvoja, programu Evropske unije Zeleni rast, sa posebnim osvrtom na razvoj energetskog sektora u Srbiji, saopštio je MUP.

- Zahvaljujući uspešnoj saradnji sa najznačajnijim svetskim finansijskim institucijama, uspeli smo da obezbedimo i dodatnih 380 miliona dolara od Razvojne banke Nemačke i Francuske za projekte u Srbiji - rekao je Vučić dodajući da je za narednih 5 godina dogovorena i realizacija okvirnog plana u visini od jedne milijarde dolara, prenosi Tanjug.

Gelder je čestitala Vučiću pobedu ostvarenu na nedavno održanim izborima.

Autor: redportal.rs

#Srbija

#aleksandar vučić

#svetska banka