Rezervista Vut Veghorst je doneo pobedu Holandiji!

Fudbalska reprezentacija Holandije savladala je selekciju Poljske rezultatom 2:1 u prvom meču trećeg dana na Evropskom prvenstvu u okviru grupe D.

Holandija je od samog starta nametnula svoj ritam. Napadi su se ređali kao na traci i Kodi Gakpo je pravio mnogo problema Šćesnom. Odolevali su Poljaci svim napadima "lala", a onda su uspeli da kazne sve promašaje Holanđana. Nakon jednog dobro izvedenog kornera Adam Buksa se sjajno snašao u šesnaestercu i doveo Poljake u vođstvo.

Nije ovaj gol poremetio izabranike Ronalda Kumana koji su nastavili sa napadima na gol Poljske. Kodi Gakpo je ponovo bio nerešiva enigma za defanzivce "crveno-bele orlove", i tako je u 29. minutu doveo svoj tim do izjednačenja posle sjajne akcije. Nakon ovog gola, mirovale su mreže, ali i igra do kraja prvog poluvremena.

Početak drugog poluvremena opet su obeležili Holanđani. Napadali su i pravili probleme Poljacima i gol je svo vreme "visio u vazduhu". Nisu uspeli da postignu gol "oranje", pa su nekoliko vrlo opasnih napada imali Poljaci, ali su i oni ostali "kratki". Do kraja meča oba selektora su probala da izmenama prodrmaju ekipu, ali je Roland Kuman pogodio kada je u sastav ubacio Vuta Veghorsta. On je nakon sjajnog centaršuta Akea jednom dodirom matirao Šćesnog i doveo Holandiju u vođstvo. Imali su nakon ovog pogotka Poljaci nekoliko svojih šansi, napadali su ne bi li izborili izjednačenje, ali je Holadnija odolela i na kraju zasluženo slavila u Hamburgu.

Rezervista Vut Veghorst je doneo prednost Holandiji u 83. minutu!

Autor: Novosti.rs