Alternativni bend E-Play objavio je danas, novi singl i spot Hotel Jugoslavija u kojem gostuje muzičar Momčilo Bajagić Bajaga

Alternativni bend E-Play objavio je danas, novi singl i spot Hotel Jugoslavija u kojem gostuje muzičar Momčilo Bajagić Bajaga, u produkciji RTS-a.

E-Play se nakon hvaljenog albuma Sloboda (2018) oglasio novim izdvojenim singlom u vidu ugođajne ljubavne pesme, prožete retro pop prizvucima osamdesetih, koja je nazvana po mestu svog nastanka - čuvenom beogradskom hotelu Jugoslavija, ukome E-play ima prostorije za probe.

- Jednog prehladnog, vetrovitog februarskog dana našli smo se Bajaga i ja u E-Play prostoriji u hotelu 'Jugoslavija'. Bajaga se veoma lako nadogradio na moju muzičku temu, koju sam imala spremnu, i jako brzo je napisao jedan deo teksta. Kasnije je došao moj tekstualni deo - rekla je pevačica i basistkinja Cvetković.

Foto: Nebojša Babić/Nebojša Babić

Prvu autorsku i izvođačku saradnju Cvetković i Bajagića, do koje je došlo usred i u inat pandemije, pred kraj su "sa svojim začinima" obogatili članovi E-Play-a bubnjar Goran Ljuboja Trut i gitarista Nemanja Velimirović, kao i klavijaturista Bajage i Instruktora Saša Lokner.

- Iskreno, jako je lepo videti na licu mesta Bajagu kako piše stihove, koliko vodi računa o tekstu, kako sklapa rime i koliko su mu vokali važni u pesmi. Svi znamo talenat koji poseduje, dok je vedra energija koju ima neverovatna. Tako da sam u celom ovom procesu više nego uživala - rekla je Cvetković.

Spot Hotel Jugoslavija radio je Vuk Protić (stari saradnik E-Playa u "Šamarčini", "Slobodi"... kao i "Može da te ubije grom", "Bilo bi lako" Bajage i Instruktora) tokom pet septembarskih dana u Beogradu, u produkciji Radio-televizije Srbije.

- Sa Vukom smo radili nekoliko spotova, a i Bajaga i Instruktori imaju višegodišnju saradnju sa njim, tako da nas Vuk dobro poznaje, pa je saradnja išla lako. Ovo je najveći E-play video projekat do sada. Spot je sniman tokom kišnog septembra, pomerali smo ga danima zato što nam je trebao sunčan dan - otkriva Cvetković.

E-Play očekuje 27. novembar (21:00) specijalan koncert u dvorani Amerikana DOB-a, gde će im se pridružiti na bini kao gosti brojni muzički prijatelji i saradnici.

IZVOR: YT / E-Play band

Autor: redportal.rs

#Hotel Jugoslavija

#Muzika

#bajaga

#pesma