Jagodinski bend Kulise objavio je digitalno izdanje svog drugog studijskog albuma Mrlje za diskografsku kuću Multimedia Music ☝️

Album Mrlje je sniman u periodu između aprila i maja 2023. u studiju Studiović na Vračaru. Za razliku od prvog albuma Strpljen-spašen koji je žanrovski raznolikiji i na kome je bilo brojnih uticaja ne samo alternativnog roka, grandža i panka već i primesa fanka i džeza, sa pesmama ispraćenim saksofonom, trombonom i klavirom, ovo izdanje je dosta konkretnije i zrelije u svom izrazu.

Iz benda su izjavili:

Album je sniman ’na živo’, u dva do tri tejka, što mu daje na sirovosti i samim tim dosta garažniji zvuk. Pored tvrđeg zvuka, atmosfera albuma je dosta mračnija i prljavija.

Iz benda dodaju i da se kroz album provlače brojne teme egzistencijalizma, društvenog i moralnog zagađenja i ljudske dvoličnosti koja u svojoj najgoroj formi može da dovede do neizbežne ljudske propasti i kolapsa:

Uprkos tome, album ni u kom slučaju ne zagovara fatalistički i pasivni pogledu na svet, već ga treba sagledati kao kritički osvrt na ono što bi trebali kao pojedinci fundamentalno da menjamo u svojoj kolektivnoj svesti i na čemu moramo da radimo kako bi ispravili greške koje činimo i učinili svet boljim.

Album sadrži 10 pesama: 01. Reči, 02. Uhvati san, 03. Mi nemamo strah, 04. Iznad blata, 05. Lanci gluposti, 06. Crni oblak, 07. Retko stanje svesti, 08. Prazno sunce, 09. Utisak, 10. Mrlje

Snimatelj na albumu je Dušan Dušanović, miks i master radio je Petar Milutinović, a omot i dizajn potpisuje Aleksandra Trajković.  Postava benda Kulise koja je učestvovala na snimanju albuma: David Milošević (vokal, gitara), Dušan Stošić (gitara, vokal), David Stevanović (bas gitara) i Petar Milutinović (bubanj). 

Bend Kulise za naredni period najavljuje nekoliko živih nastupa na kojima će publici prezentovati svoje novo izdanje. Ono što je za sada sigurno je da su 4. maja u KC Labu u Novom Sadu, 10. maja čeka ih Svitac u Jagodini, 17. maja nastupaju u URMUS-u u Beogradu a 17. avgusta čeka ih Grizzly u Kruševcu.

Album Mrlje dostupan je na youtube kanalu Multimedia Music kao i na svim relevantnim muzičkim platformama.

Bend Kulise prisutan je na Fejsbuku i Instagramu,

Pratite naloge Multimedija grupe na Fejsbuku i Jutjubu za dodatne informacije.

Autor: redportal.rs