Devojčica više puta grupno silovana u periodu od oko devet meseci

Indijska policija uhapsila je 28 osoba zbog sumnje na grupno silovanje 15-godišnje devojčice, javlja BBC.

Vlasti u Indiji istražuju slučaj u kojem je 15-godišnja devojčica više puta grupno silovana u periodu od oko devet meseci, izveštavaju lokalni mediji. Policija u Mumbaju uhapsila je 28 osoba u vezi sa navodnim silovanjima, koja su počela u januaru.

Lokalni izveštaji tvrde da je sve počelo kada ju je silovao njen dečko i snimio incident. Tada su on i njegovi prijatelji navodno iskoristili snimak da je ucene da ima seks sa njima. Vlasti su saopštile da su se grupna silovanja dogodila u različitim predgrađima Mumbaja, uključujući Dombivili, Badlapur, Murbad i Rabale.

Devojka je slučaj konačno prijavila policiji u sredu uveče, a novinska kuća NDTV javlja da je devojka imenovala ukupno 33 napadača i da ih skoro sve poznaje.

Od zloglasnog grupnog silovanja jedne žene u autobusu u 2012. godini, koje je izazvalo globalni bes, Indija je uvela stroge zakone za rešavanje zločina seksualne prirode, ali uprkos tome ovo i dalje ostaje ozbiljan problem. Samo prošle godine, indijski Nacionalni biro za evidenciju kriminala zabeležio je 28.046 slučajeva silovanja - ili skoro 77 slučajeva dnevno.

Autor: redportal.rs