Osuđen na zatvorsku kaznu od 16 meseci

Ilegalni imigrant koji je iskoristio ukradeni identitet Amerikanca kako bi se prijavio za državni program zdravstvene zaštite Mediker i prikupio oko 400.000 dolara za transplantaciju bubrega, osuđen je u Ajovi na zatvorsku kaznu od 16 meseci.

Džeremajas Otoniel Herera Rozales iz Gvatemale proveo je više od decenije, živeći pod imenom Daniel Glen Guera i pošto nije mogao da zadrži posao zbog lošeg zdravlja, živeo je od državne pomoći koju je dobijao jer je koristio identitet drugog Amerikanca, zbog čega je uspeo da uradi transplantaciju bubrega 2019. godine, piše Vašington tajms.

- Optuženi je podvrgnut transplantaciji organa pod lažnim identitetom umesto nekoga ko bi je (transplantaciju) inače dobio - rekao je pomoćnik američkog tužioca Ronald Timons.

Rosales je osuđen zajedno sa svojom suprugom Dženifer Gvadalupe Ererom i njenom sestrom Džeklin Geri, koje su američke državljanke i koje su osuđene na kaznu zatvora od mesec dana.

Ukradeni identitet pripadao je Gerinom sinu, koji je većinu svog života živeo pod drugim imenom i bio je iznenađen kada je saznao da neko koristi njegovo pravo ime.

Autor: redportal.rs