Nedeljni ručak će učiniti još boljim

Ideja za nedeljni ručak je uvek dobrodošla. a ovaj put vam donosimo piletinu sa cimetom. Način pripreme je jednostavan, a rezultat fantastičan.

Sastojci:

6 pilećih bataka, kašikica cimeta, 1 limun, so, biber, muškatni oraščić, ulje.

Priprema:

🍗 Meso iseći na kockice, ako se radi o pilećem belom mesu ili cele komade posuti cimetom.

🍋 Iscediti sok od limuna pa preliti, narendati koru, posoliti pa pobiberiti, nastrugati pola muškatnog oraščića. Dodati malo ulja, dobro promešati pa ostaviti preko noći u frižideru.

🍴 Ispržiti na ulju ili zamotati u aluminijumsku foliju pa peći u rerni. Uz piletinu možete pripremiti i pire krompir, pomfrit, bareno povrće ili razne vrste salata.

Autor: redportal.rs