Zašto je obavezno da probate ovaj recept? Zato što je ovo recept za najbolje domaće krofne, i to slobodno smemo da tvrdimo!
Potrebno je:
650 grama brašna, 30 grama kvasca, 1 kašičica šećera, malo soli, 1 čaša mleka, 3 žumanceta, pola čaše ulja, korica limuna.
Priprema:
Kvasac potopiti u mleko dodati šećer i malo brašna. U činiju staviti brašno dodati kvasac koji je nadošao, žumanca, mleko, ulje, so, i koricu limuna i dobro izraditi testo. Ostaviti da poraste oko 30 minuta pa razviti oklagijom 1 cm debljine. Vaditi krofne, ali sredinom bušiti sa malom čašicom. Ređati na podmazan poslužavnik, pokriti kesom i ostaviti opet da odmaraju oko 15 minuta. U dublju šerpu sipati ulje, i zagrejati, staviti nadošlu krofnu samo je okrenuti i poklopiti. Pržiti sa obe strane. Vaditi na upijajuću salvetu. Uvaljati u prah šećer možete dodati vanilin šećer.
Ne zaboravite da javite utiske! 🤗
Domaći ili kupljeni kolači za slavu?! 🍪🥮
PAKLENE VRUĆINE: Upaljen narandžasti alarm
UBICA PRIZNAO da je UBIO MONAHA 😥
Autor: Informer.rs / redportal.rs