Istragom će se utvrditi da li se radi o pranju novca

Carinici su u saradnji sa policijom 8. jula 2021. na graničnom prelazu Gradina, prema Republici Bugarskoj, sprečili pokušaj krijumčarenja čak 166.000 neprijavljenih evra kojima je bio obložen jedan naizgled običan kofer.

Velika suma neprijavljenih deviza otkrivena je tokom popodneva na izlaznoj strani graničnog prelaz Gradina, kada je za kontrolu izdvojen jedan mercedes holandskih registarskih oznaka.

Luksuznim automobilom su iz Holandije ka Turskoj putovali otac i sin, holandski državljani turskog porekla. Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, rekli su da sa sobom nose samo lične stvari i oko 9.000 evra.

Međutim, tokom detaljne kontrole koja je usledila, u prtljažniku je otkriven jedan kofer koji je carinicima bio sumnjiv i to, kako je uskoro otkriveno, s dobrim razlogom. Prilikom kuckanja po plastičnoj površini kofera, motivisalo je carinike da ispitaju šta se nalazi u njegovoj unutrašnjosti.

Kako Kurir prenosi ubrzo je potvrđeno da kofer zapravo ima duplo dno koje je u potpunosti bilo ispunjeno neprijavljenim novcem. Turci su sakrili sumu od čak 166.000 evra koju su u dalju nadležnost preuzeli pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije iz Niša kako bi tokom istrage koja će uslediti detaljno proverili indicije da se radi o pokušaju pranja novca.

Autor: Kurir.rs