Radi se o šestodelnoj drami o odnosu predsednika i njegove supruge

Američki glumci Rajan Gosling i Džulija Roberts imaju zanimljivu ponudu za posao – uloge francuskog predsednika Emanuela Makrona i prve dame Brižit Makron u televizijskoj seriji o njihovoj vezi, koja je počela dok mu je ona bila učiteljica u srednjoj školi, pišu strani mediji.

Najstarija francuska filmska producentska kuća Gaumont objavila je da radi na šestodelnoj drami o odnosu predsednika i njegove supruge. 🧐

Nije poznato ko će glumiti slavni par, ali je tokom rasprave o produkciji Rozelin Bačelo, bivša francuska ministarka kulture, predložila glumce koje bi volela da vidi u ulogama.

- Odmah sam pomislio na Rajana Goslinga jer sam video fizičku sličnost između njega i Emanuela Makrona. A setio sam se i Džulije Roberts - rekao je Bačelo.

Gomon nije objavio datum kada će serija biti prikazana, pisaće je francuski scenaristi Benedikt Šarl i Olivije Pupon, a svaka epizoda će trajati 45 minuta.

- Brižit Makron je fascinantan lik, želeli smo da joj priđemo na romantičan, gotovo melodramatičan način - rekao je Čarls u intervjuu za Figaro.

U kabinetu francuskog predsednika tvrde da nisu uključeni u projekat i da su o tome saznali iz medija. 🤷

Priča će početi 1992. godine, kada je 15-godišnji Emanuel Makron upoznao svoju buduću suprugu na srednjoškolskoj dramskoj radionici. Tada je imala 39 godina.

Brižit Makron je bila udata nastavnica drame u katoličkoj školi La Providens u Amijenu kada je upoznala budućeg predsednika. Njihova veza izazvala je kontroverze u provincijskom gradu na severu Francuske i dovela do toga da roditelji Emanuela Makrona, obojica lekari, pošalju svog sina na studije u Pariz.

BrižitMakron se 2006. razvela od supruga Andre-Louis Oziera, bankara, i udala se za Makrona godinu dana kasnije. Emanuel Makron je imao 29, a Brižit Makron 54 godine kada su se venčali 2007. Deset godina kasnije postao je predsednik Francuske.

Autor: redportal.rs