Srpski član Predsedništva BiH odgovorio na Komšićevo i Džaferovićevo pominjanje rata

Danas je glavna tema na Balkanu potencijalni raspad Bosne i Hercegovine, koji je, prema tvrdnjama slovenačke opozicije, izneo premijer Slovenije Janez Janša u jednom dokumentu koji je poslao Briselu.

Ova ideja naišla je na burne reakcije od strane hrvatskog i bošnjačkog člana Predsedništva BiH ranije u toku dana, a sada se na tu temu javio i srpski član Predsedništva Milorad Dodik.

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da, za razliku od Šefika Džaferovića i Željka Komšića, misli da je mirni razlaz u BiH moguć.

Dodik je odbacio mogućnost ratovanja zbog razlaza i istakao da će raditi na tome da se to dogodi mirnim putem.

- Kome je do rata, kome komanduje Komšić? Kojoj vojsci je on general? Oni se još hvale kako su za rat. Ja odbacujem reč rat - rekao je Dodik na vanrednoj konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu.

Dodik je to rekao povodom jučerašnje izjave Komšića da je slovenački predsednik Borut Pahor tokom nedavnog boravka u Sarajevu pitao članove Predsedništva BiH da li je moguć miran razlaz u BiH.

Komšić je rekao da su se on i Džaferović tada izjasnili da to nije moguće, a da je Dodik rekao suprotno.

- Opcija o mirnom razlazu je jedna od i o njoj se može pričati. Dok ja sedim ovde neću dopustiti da dođe do mogućnosti rata, pa ni za RS, ali ću raditi da dođe do mogućnosti mirnog razlaza - naveo je Dodik.

Celo obraćanje Milorada Dodika možete pogledati na sledećem snimku:

IZVOR: YT / RTRS vijesti

Autor: Tanjug / redportal.rs

#dodik miran raspad

#dodik miran razlaz

#miran raspad bosna

#miran raspad bosne

#miran razlaz bosna

#miran razlaz bosne

#raspad bih