Svaka od regija ove površinski velike zemlje ima neke svoje specifičnosti. Od mirisnih i aromatičnih začina, do neobičnog spoja povrća i namirnica koje sve to povezuju. Često su to žitarice: pirinač, pšenica, kukuruz, proso, a ponekad i pesak!
Ulični prodavac hrane u indijskoj državi Utar Pradeš osvojio je društvene mreže kada je bloger Amar Sirohi objavio snimak na kome on koristi pesak kako bi "skuvao" krompir.
IZVOR: IG / foodie_incarnate
Ljudi u severnom delu Indije koriste pesak obično za spremanje kikirikija i pirinča, ali se ova namirnica izgleda pokazala dobrom i za pripremanje ukusnog krompira.
Ulični prodavac je u vok pun peska stavio krompir koji je "kuvao" oko 20 minuta, a potom ga je servirao uz sos od korijandera, paradajza, đumbira i belog luka. Porcija košta oko 30 evrocenti.
INDIJA: Otkriven dupli mutant COVID-19 👨⚕️
INDIJA: Venčali se pod vodom 🤯
Preci Indijanaca stigli su u Ameriku sa svojim psima
Autor: redportal.rs