Zahvaljujući besplatnom ulazu i mogućnosti degustacije, Beograd se još jasnije profilisao kao jedan od referentnih centara koji neguju savremenu kulturu pripreme pice.

Kompanija La Linea Verde, sa svojim brendom DimmidiSì ove godine bila je sponzor trećeg Internacionalnog pizza šampionata u Beogradu, koji je održan prošlog vikenda. Tokom 2 dana, učestvovalo je više od 100 takmičara iz 10 zemalja, a manifestacija je privukla više od dve hiljade posetilaca.

Poseban deo programa činio je masterclass u revijalnom formatu u kojem su se poznate ličnosti i influenseri oprobali u pripremi pice uz podršku priznatih pizza majstora iz Italije, regiona i drugih zemalja. Ovaj format povezao je takmičarski deo sa širom publikom i dodatno istakao ulogu kvalitetnih sastojaka i opreme u savremenim picerijama.

Foto: Viktor Ljevar/Viktor Ljevar

DimmidiSì se na ovom šampionatu istakao svojom najkvalitetnijom rukolom, kao i baby spanaćem koji su poslužili za pripremu takmičarskih pica. Kontrolisan proces uzgoja i pakovanja i standardi koji prate brend u saradnji sa profesionalnim kuhinjama doprineli su doslednom nivou kvaliteta sastojaka koje su takmičari koristili u svojim kreacijama.

Prisustvo brenda na manifestaciji bilo je usmereno na podršku profesionalcima koji prate nove trendove u gastronomiji i oslanjaju se na pouzdane dobavljače svežeg povrća.

Foto: Viktor Ljevar/Viktor Ljevar

- Saradnja sa Internacionalnim pizza šampionatom u Beogradu za DimmidiSì je predstavljala strateški iskorak u razvoju odnosa sa ugostiteljskim sektorom u regionu. Kao i do sada, ostali smo dosledan partner profesionalcima koji grade kvalitet ponude iz dana u dan i koji svojoj publici nude jasno definisane standarde u izboru najkavlitetnijih sastojaka - izjavila je Nataša Đurica, Senior Marketing Specialist u kompaniji La linea verde.

Šampionat je okupio profesionalne pizza majstore, predstavnike HoReCa sektora i publiku koja je želela da se upozna sa savremenim pristupima pripremi pice. Program je obuhvatao više takmičarskih kategorija, nastupe internacionalnih sudija i segment posvećen edukaciji kroz praktične radionice i stručne prezentacije namenjene iskusnim majstorima i onima koji tek ulaze u ovaj zanat.

Zahvaljujući besplatnom ulazu i mogućnosti degustacije, Beograd se još jasnije profilisao kao jedan od referentnih centara koji neguju savremenu kulturu pripreme pice.

Autor: REDPORTAL.RS