Mnoge domaćice se pitaju kako napraviti meke i vazdušaste krofne bez masti, a evo rešenja...

Krofne su omiljena poslastica u svim domaćinstvima!

Mnoge domaćice se pitaju kako napraviti meke i vazdušaste krofne bez masti. 

Potrebno je:

- 1 kesica suvog kvasca

- 700-900 grama brašna

- 4 jajeta

- 300 ml jogurta

- 200 ml vode

- 150 g šećera

- 100 g šećera za posipanje

- cimet po ukusu

- 150 g margarina (ostavite jednu kašiku sa strane)

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Kvasac razmutite sa šećerom u mlakoj vodi. Onda pospite brašnom pa pokrijte i pustite da nadođe.

Foto: Pixabay.com

Nakon 10 minuta dodajte brašno, jaja i jogurt, otopljen margarin i šećer, pa sjedinite dobro varjačom.

Ostavite sat vremena da odstoji. Zatim premesite i razvucite testo na debljinu 1,5 cm.

Čašom vadite krofne pa ređajte na papir obložen pek papirom. Pecite krofne u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Kada budu gotove premažitee ih otopljenim margarinom. Na kraju pospite krofne šećerom i cimetom.

Autor: nportal.rs / Trpeza