Desert koji će vaša nepca pamtiti

Ova torta priprema se veoma lako, pa je tako zgodna za neplanirane situacije kad vam se najave gosti. Oni će biti oduševljeni, i sasvim sigurno će se tražiti parče više. 😋

Potrebno vam je:

200 gr šećera, 70 ml vode, 1 vanilin šećer, 120 gr maslaca, 150 gr mlevenog kikirikija, 150 gr mlevenog keksa, 50 gr rastopljene čokolade.

Za preliv:

100 gr čokolade, 2 kašike ulja

Priprema:

 U šerpu sipati šećer, dodati vodu i vanilin šećer i pustiti da vri oko 5 min. Dodati margarin pa kad se rastopi dodati mleveni kikiriki. Promešati pa dodavati keks da se dobije gustina. Skinuti sa vatre. Masu podeliti na 3 dela pa u jednu dodati rastopljenu čokoladu. Manji uzan pleh obložiti prozirnom folijom pa na dno staviti svetli deo i izravnati. Preko nje čokoladni pa svetli. Izravnati lepo pokriti folijom i držati u frižideru 2-3 sata.

Autor: redportal.rs