Uz pomoć ovih ideja vaša terasa i bašte će izgledati potpuno drugačije 😎

Dolazak proleća označava vreme za oživljavanje naših terasa i bašti. Bilo da se radi o stvaranju opuštajućeg kutka za uživanje u suncu ili o stvaranju živopisnog ambijenta za druženje s prijateljima i porodicom, nekoliko jednostavnih i zabavnih ideja, koje sa vama delimo u nastavku teksta, sigurno će vam pomoći u tome. 😍👇

1. Transformišite prazan zid raznovsnim biljkama 🌸

Nabavite nekoliko šarenih saksija različitih veličina i oblika, te ih postavite duž zida. Dodajte biljke poput kaktusa, raznobojnih cvetova ili zelenih biljaka kako biste stvorili vizuelni spektakl. Preporučujemo da koristite posebne nosače za saksije koji se lako montiraju na zid, čime ćete osigurati sigurnost i stabilnost.

2. Iskoristite lampice 😍

Kreirajte romantičnu atmosferu dodavanjem svetlećih lampiona ili lampiona od stakla u baštama i na terasama. Ovi dekorativni elementi mogu se lako postaviti na drveće, ograde ili u saksije. Korišćenjem LED svetala ili solarnih lampica obezbedićete trajnu i ekološki prihvatljivu rasvetu, koja će stvoriti magičnu atmosferu tokom večernjih časova.

3. Oživite prostor pletenim korpama punim cveća 🌸🌸🌸

Cvetne korpe su brz i jednostavan način da dodate boju i živost vašoj terasi ili bašti. Nabavite korpe različitih veličina i boja, te ih napunite sezonskim cvećem poput petunija, surfinija ili begonija. Postavite korpe na mesta kao što su stubovi, ograde ili gelenderi. Redovno zalivajte cveće i uklanjajte uvenule cvetove kako biste održali svjež i atraktivan izgled.

4. Postavite viseće fotelje 😉

Viseće stolice su savršene za stvaranje opuštajućeg kutka na terasi ili u bašti. Postavite kukice ili viseće nosače na čvrstom mestu na plafonu ili na grani drveća. Zatim obesite viseće stolice i dodajte mekane jastuke ili jorgane za dodatnu udobnost. Ovo će biti omiljeni kutak za opuštanje uz knjigu ili šolju kafe.

5. Ne zaboravite tepihe 👇

Tepisi su odličan način da definišete prostor na terasi ili u bašti. Odaberite tepih koji odgovara veličini i stilu vašeg prostora, te ga postavite na centralno mesto. Tepih će dodati toplinu i udobnost vašoj terasi ili bašti, a istovremeno će definisati prostor za sedenje.

Autor: K.Đ.