Večiti uz pomoć sudija osvojili bodove?

Gotovo da nema kola fudbalske lige Srbije da se nakon završetka ne govori o sudijama. Danas se kolo kompletira utakmicom u kojoj Voždovac dočekuje Napredak.

Kolo još nije završeno, a uveliko se priča o suđenju. Nakon utakmice u Novom Pazaru domaćini su bili nezadovoljni suđenjem, a to se može reći i nakon završetka utakmice između Partizana i IMT kada su gosti bili nezadovoljni.

Nekadašnji sudija Rade Đurović odgovorio je na pitanje Žurnala o suđenju na pomenutim utakmicama:

Dosuđeni jedanaesterac za crveno-bele. Čudno mi je… VAR sistem je uveden da se donesu ispravne odluke, konkretna situacija ne ide u korist sudiji Nikoliću. Moguće da se dogodi previd u trenutku pod pritiskom. Zna se koliko je teško sudijama ako naprave grešku protiv Zvezde i Partizana. Ako je posle gledanja donešena odluka da je prekršaj trebalo bi da se zamisle svi ljudi koji rade u fudbalu i upitaju zašto se tako nešto dešava.

I dodao:

Igrač je krenuo spoljnim delom stopala desne noge, daljom od napadača i istom izbacio loptu, pre nego što je došlo do kontakta sa napadačem koji se bacio. Ako tražimo dlaku u jajetu, možemo da kažemo da je napadač nisko igrao i da je takvim startom doveo sebe u opasnost.

O duelu crno-belih i IMT Đurović je rekao:

Penal koji se svirao Stojanović je iz reda onih u korist velikih. Imam utisak da je sazrelo vreme da se donese pravilnik i kriterijum za par klubova koji su veliki, dok bi drugi važio za ostale. To bi bilo u korist gledalaca i igrača, jer bi znali kad i koga mogu da napadnu.

Autor: redportal.rs