Marinada daje savršen ukus, ali ukoliko niste znali, postoji još jedan sastojak koji će dodatno omekšati meso i dati mu fantastičan ukus, prenosi b92.net.
Ukoliko želite da postignete da vam meso bude savršeno mekano, a ne žilavo - potreban vam je kivi.🥝
Svima se bar jednom desilo da meso koje smo pripremili nije ispalo mekano, već žilavo i da nam u tome nije pomoglo ni mariniranje.😒
Ako želite da vam se parče svinjskog ili junećeg mesa koje ste pripremili topi u ustima, isprobajte jednostavan trik s kivijem, zahvaljujući kojem će meso biti izuzetno mekano. Sve što je potrebno da uradite jeste da obložite meso kriškama kivija i ostavite ga tako da odstoji neko vreme pre pripreme, poput mariniranja.😋
Kivi sadrži proteolitičke enzime koji potpomažu razgradnju vezivnog tkiva u mesu, zbog čega ono ono postaje vrlo meko.
Ukoliko meso stavljate u marinadu, uradite sve kao što ste planirali, i na kraju dodajte na kriške izrezan kivi nekih sat, dva pre pripreme. Takođe, važno je da vam meso ne bude predugo obloženo kivijem, kako ne bi postalo previše mekano i raspadalo se tokom pripreme.🍗
Sličan efekat na meso ima i ananas, pa umesto kivija možete koristiti i ovu tropsku voćku.🍍
DNEVNI HOROSKOP za 21. novembar ✨
PARFEMI: Kako da razlikujete kopiju od originala? 🤔
Autor: Krstarica / superzena.b92.net