Savršeno otvaranje za film koji ne poznaje granice između ovog i onog sveta

Na Venecijanskom filmskom festivalu, gde kako kažu, granica između stvarnosti i mašte često zamagli, premijerno je prikazan nastavak filma Bitlđus - Bitlđus, Bitlđus. Premijera je predstavljala i povratak duha koji nije od juče, ali svakako zna kako da osvoji srca publike.

Bitlđus, Bitlđus, najnovije remek-delo Tima Bartona, izazvalo je više od četiri minuta ovacija i ostavilo trag na crvenom tepihu koji će teško izbledeti.

Foto: BLITZ FILM/NZ

Poput bajkovitih likova u povorci, Džena Ortega i Vinona Rajder, zvezde filma, zajedno sa Ketrin O’Harom, Jastinom Teru, Monikom Beluči i Vilamom Defoom, te sa majstorom vizuelne magije Timom Bartonom, prošetali su crvenim tepihom u Veneciji, dok su se oko njih mešale senke prošlosti i snovi budućnosti.

Bilo je to savršeno otvaranje za film koji ne poznaje granice između ovog i onog sveta.

Tim Barton, majstor mračnih bajki, dočekan je s oduševljenjem koje se nije smirilo sve do kraja večeri.

Foto: BLITZ FILM/NZ

Njegovo stvaralaštvo, kako je istakao novinarima, nikada nije bilo ništa drugo do veoma lično.

- Prvi film nikada nisam doživljavao drugačije, a nakon svih tih godina, ponovno sarađivati s Majklom, Vinonom i Ketrin bilo je izuzetno emotivno i posebno iskustvo - rekao je Barton.

Uz njega, Majkl Kiton se vratio svojoj kultnoj ulozi Bitlđusa, duha koji prkosi svim pravilima i izaziva smeh, čak i nakon 36 godina.

- Reći da je Bitlđus poseban je potcenjivanje - rekao je Kiton kroz osmeh.

O mogućnosti trećeg dela, Barton je filozofski rekao:

- Trajalo je 35 godina da napravimo drugi deo. Za sledeći bih imao više od 100 godina. Možda bi to bilo moguće zahvaljujući medicinskoj nauci, ali mislim da ne. -

Foto: BLITZ FILM/NZ

Na to je Kiton, kao pravi Bitlđus, šaljivo dodao: Bitlđus je mrtav, pa ne stari – to na njega ne bi imalo uticaja.

Ovaj dugo očekivani film od srede, 4. septembra, osvojiće velika platna širom Srbije, u IMAX-u i drugim premium formatima.

Publika će konačno moći da zakorači u ovaj jedinstveni svet, gde se stvarnost i fantazija sudaraju u spektaklu punom mračnog humora i nezaboravne vizuelne estetike. Ulaznice su već u prodaji na internet stranicama i blagajnama, a film distribuira Blitz Film.

IZVOR: YT / @WarnerBrosPictures

Autor: redportal.rs