📍 Koncert počinje 2. novembra u 20 č.

Druge večeri 27. Pančevačkog Jazz Festivala, 2. novembra u Dvorani Kulturnog centra Pančeva, nastupiće nemačka tenor saksofonistkinja Ana Combanis sa svojim sastavom Tsombanis 4, i italijanski sastav Fabricio Boso Kvartet. 

Karte po ceni od 500 rsd za prvo festivalsko veče mogu se kupiti na biletarnici KCP-a svakog radnog dana 13 do 21 č. i subotom od 11 do 21 č.

Foto: Georg_Cizek-Graf

Ana Combanis (1994) muzičku karijeru započela je u rodnom Berlinu, a za master studije odabrala je Beč, gde je nastavila da živi i radi kao profesionalni muzičar. Među ansamblima i umetnicima sa kojima je dosad sarađivala su: BuJazzO, Berlin Jazz Composers Orchestra, WDR Big Band, APQ (Anna Tsombanis & Paul Van de Calseijde Quartet), Tomas Ganš, Đango Bejts, Nols Klajn i Džigs Vigam. Objavila je i jedan album kao lider trija (Nikolaos, 2020).

Liderka, saksofonistkinja i kompozitorka Ana Combanis, sa punim i toplim zvukom tenor saksofona u frontu. Njene kompozicije pokrivaju širok ambijentalni spektar; od nežnih meditativnih zvukova, do pomahnitalih slobodnih pasaža. Rezultat je eksplozivna mešavina spontane komunikacije i energične svirke, moderni izraz u kome se ipak jasno prepoznaju koreni u tradicionalnom džezu.

Foto: Roberto Cifarelli

Trubač i kompozitor Fabricio Boso (Torino, 1973) imao je samo 5 godina kada je počeo da svira trubu po ugledu na oca, trubača-amatera, a sa petnaest je već diplomirao na konzervatorijumu Đuzepe Verdi u Torinu. Ubrzo je svirao prvi džem sešn, a u sedamnaestoj je postao član big benda saksofoniste Đanija Basa, sa kojim je prvi put snimao. Potom se preselio u Bari, gde je radio sa Nikolom Konteom i brojnim nadarenim vršnjacima, kao i predavao na konzervatorijumu Nikolo Pićini. Godine 1999. proglašen je za najvećeg talenta u anketi magazina Musica Jazz. Sledeće godine diskografski je debitovao kao lider sa albumom Fast Flight.

Na aktuelnom albumu We Wonder (2022) predstavlja originalno viđenje muzike Stivija Vondera, što će biti i okosnica programa na Pančevačkom džez festivalu. Na repertoaru su numere iz najkreativnijih godina Vonderove karijere, poput Sir Duke, I Wish, Another Star i Isn’t She Lovely sa legendarnog albuma Songs in the Key of Life, čuvena balada Visions i popularna tema Overjoyed.

Autor: Redportal.rs