📍 Prvi koncert 7. 11., a drugi 8. 11. u Sava centru 😎

Koncert filmske muzike Enija Morikonea i Nina Rote izazvao je veliko intresovanje publike u Srbiji. Prvi koncert zakazan za 7. novembar 2024. u Sava centru je rasprodat, a velika je potražnja i za drugim koncertom koji se održava takođe u Sava centru dan kasnije, 8. novembra u 20 časova.

Ulaznice se mogu nabaviti na Ticket Vision prodajnim mestima, kao i onlajn na tickets.rs

Publiku očekuju čuvene melodije iz kultnih filmova Kum, Bilo jednom u Americi, Dobar, loš, zao, Hobotnica, Profesionalac i drugi. Koncert nosi naziv Ennio Morricone & Nino Rota.  

 Za ovaj koncert kažu da je sa “filmskom dušom”. Program će omogućiti ne samo da se uživo čuju dela neprevaziđenih majstora, već i da se stvori jedinstveno emotivno putovanje kroz stvaralaštva Rote i Morikonea, u kome se večne teme prepliću sa unutrašnjim svetom stvaralaca. Idejni inspirator projekta bio je Marčelo Rota, svetski poznati dirigent koji će dirigovati i koncertom u Beogradu. Muziku iz filmova izvode solisti koji su ušli u istoriju italijanske i svetske kinematografije i koji su blisko sarađivali sa Morikoneom: Nelo Salca (truba), Ludoviko Fulči (klavir), Suzana Rigači (sopran). Pod besprekornim vođstvom maestra Morikonea, održali su više od 500 koncerata širom sveta, među kojima je bio i koncert u Beogradskoj areni 2009.

Foto: Concert-eurasia

Danas se Enio Morikone i Nino Rota sa pravom smatraju legendama svetske filmske muzike. Na koncertu posvećenom njihovom stvaralaštvu biće predstavljene najvažnije etape karijera dvojice kompozitora, od kultnih pesama šezdesetih do melodija pisanih za filmove Serđa Leonea i kreiranih za Holivud.

Autor: Redportal.rs