Evropski put Srbije jedna od tema razgovora 🧐

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa premijerom Poljske Donaldom Tuskom, koji boravi u zvaničnoj poseti Srbiji. Istakao je i to da je Poljska partner od izuzetnog značaja za našu zemlju, ne samo zbog evropskog puta već i kada je reč o bilateralnim odnosima i trgovinskoj razmeni. 🧐

Zamolio sam premijera Tuska da nam pomogne da počnemo da sarađujemo i radimo u sferi inovacija i startapova, u kojima je Poljska fantastično uspešna, ali i u oblastima biotehnologija i biokampova. Mislimo da i Srbija ima da ponudi svog znanja Poljskoj, baš onoliko koliko može da dobije od Poljske.
Razgovarali smo i o svim drugim temama, kao i onome šta Srbiju čeka na evropskom putu. Zahvalan sam premijeru Poljske na tome što je želeo da čuje našu stranu po pitanju Kosova i Metohije. Naš današnji sastanak bio je fokusiran i na globalna pitanja. U tom pogledu smo sagledali nivo naše saglasnosti.
Ova poseta je velika čast i lična privilegija i nadam se da ovo nije poslednji put da tokom svog mandata premijer Tusk dođe u Srbiju.

Saopštio je predsednik Vučić na svom Instagram profilu. 👆🏼

View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

IZVOR: IG / buducnostsrbijeav

Autor: redportal.rs