Tema je strateško partnerstvo Srbije i Kine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Beogradu sa sekretarom Komiteta Komunističke partije Kine u provinciji Šandong Lin Vuom o najvažnijim pitanjima bilateralnih odnosa sa Kinom i brojnim aspektima strateškog partnerstva dve zemlje.

 - Posebna tema razgovora bili su tekući projekti brzih saobraćajnica, konkretni koraci po pitanju buduće saradnje, kao i planovi u oblasti razvoja i modernizacije infrastrukture u sektorima putnog i vazdušnog saobraćaja - objavio je Vučić na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

IZVOR: IG / buducnostsrbijeav

Vučić je naveo da je na sastanku naglasio da je Srbija zadovoljna radom kineskih kompanija, ne samo u smislu brzine i kvaliteta izvođenja radova, već i zbog inovativnih rešenja i stručnosti koje značajno podižu infrastrukturne standarde naše zemlje, čineći je privlačnom destinacijom za investitore.

- U tom smislu, istakao sam da je potencijal za raznovrsnu saradnju ogroman, posebno imajući u vidu da je Šandong dom mnogih velikih investicionih korporacija koje uspešno ulažu širom sveta - naveo je Vučić, a prenosi RTS.

Naglasio je da je iskoristio priliku da još jednom izrazi zahvalnost predsedniku Kine Si Đinpingu na tome što je sveukupne odnose Srbije i Kine podigao na strateški nivo, što je od izuzetnog značaja za razvoj Srbije.

Brnabić sa Lin Vuom: Otvaraju se nova polja za saradnju 

Sa sekretarom Komiteta Komunističke partije Kine u provinciji Šandong Lin Vuom sastala se i predsednica parlamenta Ana Brnabić.

Ona je istakla da je Srbija veoma zainteresovana za razmenu iskustava u oblasti razvoja naučno-tehnoloških parkova i infrastrukturne podrške inovacionoj delatnosti, posebno što je Šandong poznat kao obrazovni centar u Kini.

Lin Vu je rekao da je primetan veliki razvoj u Srbiji za koji veruje da će u budućnosti biti još veći i da to otvara nova polja saradnje dve zemlje, kao i da je već dosta firmi iz regiona Šandong uspešno radilo na važnim infrastrukturnim projektima u našoj zemlji, saopšteno je iz parlamenta.

Ana Brnabić je posebno zahvalila sagovorniku na principijelnom stavu Kine povodom teritorijalnog integriteta Srbije i na poziciji NR Kine o KiM.

Autor: Rts.rs