Autorsku predstavu Željka Mitrovića Lu je pogledalo više od 10.000 ljudi

Teatar Odeon je otvoren 13. septembra 2024. godine i predstavlja jedno od najsavremenijih pozorišta u regionu. Nalazi se u prostoru nekadašnjeg istoimenog bioskopa. Odeon je specijalizovan za mjuzikle i multimedijalne produkcije po ugledu na Brodvej, a prva predstava izvedena u ovom pozorištu bila je autorska predstava Željka Mitrovića pod naslovom Lu, koja govori o Luciferu i njegovim iskušenjima na Zemlji.

Teatar je opremljen najsavremenijom tehnologijom, uključujući pokretnu scenu i hologramske efekte. Osim što nudi bogat vizuelni i audio doživljaj, Teatar Odeon pruža različite umetničke formate, od pozorišnih predstava do koncerata, što ga čini jednim od najmodernijih kulturnih centara u Srbiji​.

Pre nego što je postao Teatar Odeon, na istoj lokaciji se nalazio istoimeni bioskop Odeon, koji je bio jedan od popularnijih bioskopa u Beogradu, ali je prestao sa radom 2007. godine. Od tada je bio napušten i ostavljen zubu vremena na milost i nemilost. Međutim, 2022. godine Željko Mitrović je odlučio da spasi ovaj dragulj Beograda i pretvori ga u najmodernije požorište, kako u Srbiji, tako i u regionu.

Teatar Odeon je na svom Instagram nalogu podelio kako je izgledao taj put od napuštenog bioskopa do najmodernijeg požorišta. U pozadini klipa se može čuti pesma grupe Aerosmith - Dream on, što je ujedno i omaž ideji i snovima Željka Mitrovića, koji je i sam nedavno rekao da su snovi glavna stvar koja ga pokreće.

View this post on Instagram

A post shared by Teatar Odeon (@teatarodeonofficial)

IZVOR: IG / teatarodeonofficial

- Ovako je izgledao Teatar Odeon kada smo krenuli da ga gradimo, a danas izgleda ovako... ✨ Pun ljudi koji vole umetnost, inovativnost - vole da vide nesto drugacije 😍 - glasila je objava.

Podsećamo da je autorsku predstavu Željka Mitrovića Lu pogledalo više od 10.000 ljudi, što je izvanredan uspeh, posebno kada se uzme u obzir da je predstava na repertoaru svega meseca dana.

Autor: Redportal.rs