Ona je dala intervju za Fox News, TV kanal koji je blizak republikancima.

Demokratska kandidatkinja na predstojećim predsedničkim izborima u SAD-u Kamala Haris dala je intervju za Fox News, TV kanal koji je blizak republikancima.

U 25-minutnom intervju, objavljenom nakon što je Haris održala skup s više od 100 republikanskih pristalica u Pensilvaniji, rekla je da njeno predsednikovanje neće biti nastavak Bajdenovog.

Glavni politički voditelj Fox Newsa Bret Bajer ispitivao je Haris o nizu tema, uključujući imigraciju i prava transrodnih osoba.

Haris je upitana i postoji li nešto što bi učinila drugačije od Bajdena, dok je Bajer pustio isečak aktuelne potpredsednice u prethodnom intervjuu, kada je govorila da joj ništa ne pada na pamet.

- Da budem vrlo jasna. Moje predsedništvo neće biti nastavak predsedništva Džoa Bajdena i kao svaki novi predsednik koji dođe na dužnost, doneću svoja životna iskustva, svoja profesionalna iskustva i sveže nove ideje. Ja predstavljam novu generaciju vodstva. Na primer, kao neko ko nije proveo većinu svoje karijere u Vašingtonu, pozivam na ideje: bilo da su to od republikanaca koji me podržavaju, koji su bili pravi na pozornici sa mnom pre nekoliko minuta, i poslovni sektor i drugi, koji mogu doprineti odlukama koje donosim - rekla je Haris.

Bajer je ukazao i na ankete koje pokazuju da većina američkih građana veruje da je zemlja na krivom putu. Upitao je Haris i zašto to govore kada je ona potpredsednica od januara 2021. Haris je sugerisala da ankete pokazuju zamor od Bajdena i Trampa, piše Avaz.

Takođe je primetila da nekoliko visokopozicioniranih bivših članova Trampove administracije sada veruje da on nije sposoban služiti.

- Ako slušate Donalda Trampa, ako gledate bilo koji od njegovih skupova, on je taj koji ima tendenciju poniziti, omalovažiti i umanjiti američki narod. On je taj koji govori o unutrašnjem neprijatelju. Unutrašnji neprijatelj, koji govori o američkom narodu, sugerišući da će američku vojsku okrenuti protiv američkog naroda - dodala je Haris.

Autor: Avaz