Meč ostao u senci ovog događaja

Košarkaš Barselone Dario Brizuela usred utakmice u ACB ligi protiv Tenerifa (95:91) udario je ženskog sudiju Jasminu Alkaraz po zadnjici.

Brizuela je tokom jednog izvođenja auta objašnjavao Jasmini da nije napravio faul, a na kraju razgovora je mahinalno udario po zadnjici. 

Šta se desilo? Pri rezultatu 77:73 za Barselonu, Brizuela je, dok je prolazio pored Jasmine, razmenio sa njom nekoliko reči, a onda je, deluje mahinalno u prolazu, udario rukom zadnjici. Alkarazova se samo okrenula i pogledom "pokosila“ igrača Barselone.

Snimak scene ekspresno je postao virala na društvenim mrežama, pa se košarkaš Barselone našao na udaru brojnih kritika. 

IZVOR: X / ReymondRD_

Gest košarkaša Katalonaca naišao je uglavnom na osudu od strane navijača: "Dario Brizuela, košarkaš Barselone, dodiruje zadnjicu sudije", "Da li će biti prijavljen za se*sualni napad kao Luis Rubijales?", "Brizuela je udario sudiju po zadnjici, da li je neko uhvatio ovaj momenat u prenosu?!","Brizuela je dodirnuo zadnjicu Jasmine Alkaraz. I prošao nekažnjeno", samo su neki komentari na društvenoj mreži "X".

Utakmica je završena pobedom Barselone 95:91,mada je malo ko pričao o košaarci posle skandala sa sudijom.  Jasmina inače deli pravdu na mečevima ACB lige od 2019. godine, na turnirima u basketu 3x3 i na utakmicama reprezentacija pod okriljem FIBA. Bila je deo prvog ženskog sudijskog tima na utakmici španske druge lige 2018. godine. Ona je četvrti ženski sudija u istoriji španske lige i internacionalni arbitar.

Autor: redportal.rs