On nema dece na koju bi mogao preneti nasledstvo

Đorđio Armani, osnivač istoimene italijanske modne marke, rekao je u nedavnom intervjuu da se planira penzionisati u sledeće 2 ili 3 godine. 😊

Armani ima 90 godina i dosad nije govorio o planovima o penziji ni o nasleđivanju kompanije koju je osnovao 1975. godine.

- Još uvek sebi mogu dati 2 ili 3 godine na čelu kompanije. Ne više, ne bi bilo dobro - rekao je za italijanski list Corriere della Sera.

Armani je rekao da ima nemirne noći u kojima sanja o budućnosti u kojoj više ne mora biti taj koji govori 'da' ili 'ne'. Dodao je da je primio malo upornije predloge potencijalnih spoljnih investitora za svoju kompaniju, ali trenutno ne vidi mesto za to.

Pošto nema dece na koju bi mogao preneti nasledstvo, govorilo se o dugoročnoj budućnosti njegove kompanije, ali je u intervjuu za Corriere della Sera, Armani rekao da je izgradio neku vrstu strukture, projekta, protokola koji će upravljati njegovim nasledstvom, ne navodeći pojedinosti.

Očekuje se da će među Armanijevim naslednicima biti njegova sestra, još 3 člana porodice koji rade u kompaniji, dugogodišnji saradnik i partner Pantaleo Dell'Orco te jedna dobrotvorna organizacija.

Autor: Redportal.rs