Jedna od njih bi vam sigurno pala na pamet 😂

Stiže jesen, a sa njom i vlažni, kišoviti dani. Mogućnost da vam u žurbi dok otključavate auto ili preskačete baru na trotoaru iz ruke ili džepa ispadne ajfon se uveliko povećava. Šta da radite u situacijama kada vam se ajfon pokvasi ili upadne u vodu? 😯

Nedavno je jedan korisnik sa interneta podelio informaciju o tome kako može izbaciti vodu iz svog telefona puštanjem poznate pesme MIROH korejskog boy benda Stray Kids. Priložio je i video stvarnog testiranja kako bi dokazao da metoda zaista funkcioniše.

Foto: indianexpress.com/MacRumors

Na Jutjubu takođe postoji video pod nazivom zvučni talasi imaju tendenciju ka vodi, koji je u poslednje četiri godine pregledan više od 46 miliona puta. Ove metode izazvale su brojne rasprave među korisnicima. Princip leži u tome što zvuk stvara dovoljno snažno kretanje vazduha da istrese vodu iz zvučnika. 😮

Ipak, na internetu kruže različiti, ponekad čudni trikovi za spasavanje mobilnih telefona od prodora vode. I dalje se preporučuje da ih ne isprobavate olako, kako biste izbegli veću štetu na telefonu.

Apple takođe upozorava na svojoj zvaničnoj stranici podrške na tri glavne greške koje nikako ne smete napraviti kada vaš ajfon dođe u kontakt sa vodom i pruža četiri ispravna koraka kako da sebi tj telefonu pomognete u takvim situacijama.

3 stvari koje ne treba raditi ako je vaš ajfon upao u vodu:

1. Ne koristite spoljne izvore toplote ili komprimovani vazduh (poput fena za kosu) da bi osušili telefon.

2. Ne ubacujte strane predmete (poput štapića za uši ili papirnih ubrusa) u konektor.

3. Ne stavljajte telefon u kesu sa pirinčem, jer sitna zrna pirinča mogu oštetiti vaš ajfon.

Autor: Kurir