Puno motivacije i naboja pred meč

Reprezentacija Srbije igra verovatno najbitniji meč u ovogodišnjem izdanju Lige nacija – u Leskovac stiže Švajcarska (subota, 20.45). U najavi tog meča pred novinare izlazi selektor Dragan Stojković Piksi i Aleksandar Mitrović, a njihovo obraćanje pratimo uživo.

Prošli put na okupljanju, Stojković je otkrio da smo imali pet otkaza, ali sada takve vesti neće biti tema, već juriš na pobedu protiv velikog dužnika. Sajdžije su nam zadale dva bolna udarca u četiri godine na Mundijalima (2018, 2022), pa je predstojeći meč prilika da im se bar donekle revanširamo.

Poseban motiv imaće baš Mitrović, koji sigurno nije zaboravio onaj rvački zahvat Švajcaraca u Kalinjingradu, a ni poraz u Dohi.

Reprezenatacija Srbije u subotu (20.45) dočekuje u Leskovcu selekciju Švajcarske, koja joj je stari dužnik. I prava je prilika da se upravo na meču 3. kola Lige nacija maler razbije, da posle dva uzastopna kiksa bude treća sreća sa "sajdžijama", ujedno upiše i prva pobeda u elitnoj A diviziji najmleđeg UEFA takmičenja. Imaćemo više aduta za dobar rezultat, a svakako je najveći - povratak Aleksandra Mitrovića u nacionalni tim. Mitrogol će sa kapitenskom trakom predvoditi "orlove"...

Da li je konačno kucnuo čas da uzvratimo Švajcarskoj udarac? Verujemo da jeste. Namučile su nas "sajdžije" na dva prethodna Mundijala. Najpre u Rusiji 2018, kada su nas pobedili 2:1, a zatim i u Kataru 2022. trijumfom od 3:2. Bila su to dva šokantna poraza Srbije, koja su nam praktično srušila snove o prolasku u narednu rundu. Oba puta jedan od dželata nam je bio Džerdan Šaćiri, koga nećemo gledati u subotu. I oba puta smo pali posle preokreta...

Podsetimo, dva od naša tri gola na tim mečevima, delo su Aleksandra Mitrovića. Najbolji strelac u istoriji reprezentacije nije bio na raspolaganju za prva dva meča ovosezonske Lige nacija, kada smo odigrali nerešeno sa Španijom u Beogradu (0:0) i izgubili u Danskoj (2:0). Ali, sada je opet tu! Da pomogne, da prokuša da spakuje ponovo gol Švajcarcima. Ovog puta, imaće i motiv više, s obzirom na to da će "orlove" u subotu da predvodi kao kapiten.

Očekujemo tvrd, ali iz više razloga zanimljiv meč, a prema informacijama do kojih je Sportal došao, selektor Dragan Stojković promešaće malo tim i pokušati da iznenadi Murata Jakina.

Autor: redportal.rs