Duže pauze kod treniranja mogu smanjiti efikasnost srca

U nedavno emitovanom jutarnjem programu Ne gledam ti ja to na Red TV-u, voditelji Stefan Savin, Kendi i Jovana Jovanović ugostili su poznate trenere Srđana Dmitrovića i Milorada Andrića. Tema razgovora bila je usmerena na važnost treninga, ishrane i zdravog načina života, pri čemu su gosti podelili svoja iskustva i perspektive u vezi sa treningom uživo i online treninzima. 🧐👇

Foto: Printscreen YouTube / RED TV

Srđan Dmitrović, koji se fokusira na treninge jedan na jedan sa klijentima, i Milorad Andrić, koji vodi i online treninge, izneli su prednosti i mane oba pristupa. Naglasili su i važnost izgradnje međuljudskih odnosa sa klijentima, što može značajno uticati na uspeh njihovih ciljeva, za čije postizanje je često potrebno nekoliko meseci ili čak godina.

Foto: Printscreen YouTube / RED TV

Obojica su se složila da nije moguće postići dugoročne rezultate za samo tri meseca, već da je za to potreban kontinuiran i dugotrajan rad. Takođe, istakli su da uspešan trener mora imati veštine psihologa zbog komunikacije sa klijentima, poznavati nutricionizam kako bi prilagodio ishranu klijentu, kao i anatomiju tela da bi odredio odgovarajući intenzitet vežbi. 🏋️‍♀️

Što se tiče pauza u treninzima, Dmitrović i Andrić su savetovali da se one prave što ređe, jer duže pauze mogu smanjiti efikasnost srca. Redovan trening pomaže srcu da održi brz rad, dok pauza od dva meseca može negativno uticati na njegovu funkcionalnost.

Govoreći o suplementaciji, naglasili su da su svi proizvodi koji se legalno prodaju u domaćim prodavnicama bezbedni za zdravlje, dok su upozorili na opasnost korišćenja ilegalnih supstanci za povećanje mišićne mase. Posebno su istakli da je whey protein zdrav, uprkos raznim mitovima koji ga često prikazuju kao štetnog.

IZVOR: YT / RED TV

Autor: K.Đ.