Pokušao da obmane birače 😨

Derik Anderson, republikanski kandidat koji se kandiduje za Kongres u američkoj državi Virdžiniji, navodno je pozajmio porodicu prijatelja za video u predizbornoj kampanji.

Derik Anderson, bivši vojnik koji se kandidovao za otvoreno mesto u 7. okrugu Virdžinije, nedavno je optužen da je pokušao da obmane birače tako što je pozirao sa ženom i 3 ćerke dugogodišnjeg prijatelja i pokušavao da ih predstavi kao svoju porodicu. Anderson nije oženjen, nema dece i na njegovoj veb stranici kampanje stoji da živi sa svojim psom. Očigledno nema ništa loše u tome što nema porodicu, ali stručnjaci bi vam rekli da su porodice dugo bile glavni deo američkih izbornih kampanja, a da su reproduktivna prava ključno pitanje u ovom izbornom ciklusu, predstavljajući se kao srećni muž i otac je utoliko važniji za republikanskog kandidata.

U kratkom snimku objavljenom na veb stranici Andersonove kampanje i na Jutjub kanalu, republikanski kandidat pozira pored nasmejane žene i 3 devojke ispred kuće u predgrađu, a zatim se može videti kako sedi sa njima za porodičnim stolom. Izgledaju kao srećna porodica, ali nisu. Prema Andersonovoj kampanji, video prikazuje veteranku kako pozira sa „ženskim pristalicama i njihovom decom“, ali prema Njujork tajmsu, žena i mlade devojke na snimku su porodica jednog od Derikovih dugogodišnjih prijatelja.

- Derik Anderson toliko očajnički želi da zamaskira svoje stavove protiv abortusa i izgleda kao porodičan čovek da pozira za lažne porodične slike. Očigledno je da on nije iznad obmanjivanja stanovnika Virdžinije i definitivno mu se ne može verovati da će ih predstavljati u Kongresu - rekla je portparol DCCC-a Laurin Fanguen.

Kampanja Derika Andersona je izazvala kritike u novinskim izveštajima u kojima se republikanac iz Virdžinije optužuje da obmanjuje glasače.

IZVOR: YT / Inside Edition

Autor: redportal.rs