Nikome nije jasno šta je pokušao da uradi

Hrvatski napadač Ante Budimir igra najbolju sezonu u karijeri jer je drugi strelac španske La Lige sa 16 golova (toliko ima i Belingem, jedan više dao je Dovbik i Đirone), međutim prethodne večeri se obrukao. Budimir je u 97. minutu imao priliku da sa "bele tačke" donese bod svojoj Osasuni protiv Valensije, međutim izveo je "najgori penal u istoriji fudbala". Makar je to tako okarakterisao komentator iz Španije...

Budimir se dugo spremao da izvede šut sa "kreča", što je već znak da ima dilemu i da je nervozan, a potom je sporiji prilazak lopti to i potvrdio. Potpuno se spetljao Hrvat dok je prilazio lopti, pošto je došao preblizu, pa mu nije ostalo dovoljno mesta da je udari i lopta je lako završila u rukama golmana. Pogledajte na snimku od 5:50:

Mamardašviliju je ovo bio verovatno najlakši penal u karijeri i uspeo je da sačuva svoju Valensiju i donese joj tri boda u Baskiji, tako da su se "šišmiši", koje sada vodi čuveni Ruben Baraha, popeli do sedme pozicije i imaju čemu da se nadaju do kraja sezone. Videćemo da li se sprema njihov povratak u UEFA takmičenja, što će biti veliiki uspeh ako znamo da su se prošle godine borili za opstanak.

Autor: redportal.rs