Ukrajinski predsednik je rekao i da će poziv za članstvo u NATO biti korak ka miru, jer bi Rusija pretrpela geopolitički poraz

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da situacija na bojnom polju "stvara priliku" da se preduzmu koraci za okončanje rata u Ukrajini najkasnije do 2025. godine.

- U oktobru, novembru i decembru imamo šansu da pomerimo stvari ka miru i trajnoj stabilnosti. Situacija na bojnom polju stvara priliku da napravimo taj izbor – izbor odlučne akcije da se rat okonča najkasnije do 2025. godine - istakao je ukrajinski predsednik na sastanku Ukrajina-Jugoistočna Evropa u Dubrovniku.

Ukrajinski predsednik je rekao i da će poziv za članstvo u NATO biti korak ka miru, jer bi Rusija pretrpela geopolitički poraz.

Geopolitička bezbednost zavisi od toga da li je Ukrajini mesto u NATO. Ako postoji, to znači da će Putin izgubiti geopolitičku moć. Ukrajina je nezavisna zemlja koja ima pravo na samoopredeljenje, ima pravo da bira svoju budućnost, rekao je Zelenski u svom govoru.

Autor: redportal.rs