Novi poraz Zvezde u Ligi šampiona

Crvena zvezda napravila je veliki uspeh kada se ponovo plasirala u Ligu šampiona. Novi sistem takmičenja je svima doneo nove izazove, pa je svima potrebno malo prilagođavanja.

Crveno-beli doživeli su 2 poraza na startu takmičenja, a sada se može reći da su sami sebe pobedili. Nema dileme da su Benfika i Inter kvalitetniji timovi, pogotovo italijanski klub, ali stiče se utisak da su greške i nonšalantnost crveno-bele odveli u poraze.

Trener Milojević je sinoć posle utakmice rekao da su primili 6 golova posle individualnih grešaka koje se na ovom nivou fudbala ne praštaju. Ipak, greške su sastavni deo igre i nekada se ne mogu izbeći. Ono što se može izbeći je nepreuzimanje odgovornosti.

Na utakmici protiv Intera slobodno se može reći da je mladi Maksimović odigrao najbolji meč. Treba reći da je svojim potezima i smelošću pokazao starijim igračima kako se može igrati.

Ako je neko posle derbija izrazio sumnju u ovog momka da je to samo jedna utakmica i da ništa ne znači sada se to već ne može reći. Maksimović je protiv Intera na velikoj sceni pokazao talenat i fudbalski bezobrazluk. Godinama će se prepričavati dribling u prijemu lopte gde je okrenuo Bastonija koji ni rukama nije mogao da zaustavi mladog igrača i napravi faul.

Nema dileme, Maksimović je pokazao šta može i sada je na stručnom štabu da mu da više šansi. Crveno-beli imaju gust raspored i naravno da Maksimović ne može igrati sve utakmice, ali ne sme se dešavati ovakve situacije da takav igrač dobije šansu tek posle povrede Mimovića kada je bio potreban bonus igrač.

Jer zamislite samo da se Mimović nije povredio što bi povuklo odluku za derbi u kom Maksimović možda ne bi ni zaigrao.

Autor: redportal.rs